SCHROEFFUNDERINGEN

Schroeffunderingen voor uiteenlopende toepassingen
Schroeffunderingen zijn hét alternatief voor betonfunderingen. Op steeds meer plaatsen en voor steeds meer toepassingen worden schroeffunderingen gebruikt.

In plaats van uitgraven en beton storten, plaatst SD Groen in een kort tijdsbestek op eenvoudige wijze een schroeffundatie. U bespaart hierdoor tijd en geld, heeft geen last van wachttijden, is weersonafhankelijk, direct belastbaar, duurzaam en milieuvriendelijk.

Voordelen
Snelle montage
Niet vooraf graven en grond afvoeren en achteraf beton storten, maar direct en snel de schroeffunderingen indraaien en klaar.

Direct belastbaar
Geen wachttijden zoals bij betonstorten, maar een direct belastbare fundering. Dat is nog eens tijdwinst.

Lange levensduur
Gecertificeerde Duitse topkwaliteit, geregistreerde kwaliteitsborging, statisch getest en thermisch verzinkt volgens DIN EN ISO 1461. Kortom onverslijtbaar.

Milieuvriendelijk
Schroeffunderingen zijn herbruikbaar. Zo eenvoudig als de schroeffunderingen ingedraaid worden, zo eenvoudig kunnen deze ook weer worden uitgedraaid en elders opnieuw worden gebruikt. Tijdens het indraaien wordt geen schade toegebracht aan de omgeving. Bovendien zijn het aantal logistieke bewegingen beduidend lager dan het traditionele beton storten.

Kostenbesparend
Het gehele traject van ontgraven, grond afvoeren, bekisten, bewapenen, beton storten en uitharden (wachttijd) wordt weggenomen. In plaats daarvan een snelle montage met relatief lage materiaalkosten.

Altijd bereikbaar
Onze compacte machines zijn draagbaar en dus altijd en overal inzetbaar. Waar wij kunnen staan, daar kunnen wij ook werken. En als we weer vertrokken zijn laten we geen sporen na.

Zonder overlast
Wij plaatsen onze schroeffunderingen geluidsarm en trillingsvrij.

Houtbouw
Hoewel bouwen met hout een relatief lichte manier van bouwen is, is een betrouwbare fundering noodzakelijk. Schroeffunderingen zijn hierin de oplossing om snel en gemakkelijk een fundering te plaatsen.

Voorbeelden: Blokhutten, tuinhuizen, garages, carports, veranda’s, overkappingen, bergingen, dierenverblijven, recreatiewoningen, schuren etc.

In de tuin
In tuinen worden steeds vaker bouwkundige elementen toegepast, maar de fundering daarvan wordt regelmatig onderschat. SD Groen brengt snel en zonder graafwerk een solide fundering aan onder uw bouwkundige elementen in de tuin.

Voorbeelden: Schuttingen, pergola’s, vlonders, tuinmuren, trappen, vijvers, onderheide terrassen, parasolvoeten, keerwanden, zwembaden etc.

Sport, recreatie, openbaar
Er zijn tal van zaken die een snelle en solide fundering vragen, zonder de omslachtigheid van uitgraven, betonstorten, uitharden etc. In openbare ruimte is het vaak van groot belang dat werkzaamheden in 1 werkgang worden uitgevoerd, zonder wachttijden en direct gebruiksklaar.

Voorbeelden: Vlaggenmasten, bewegwijzering, straatmeubilair, kunstobjecten, sport-en speeltoestellen, slagbomen, poorten, hekwerken, geluidschermen, ballenvangers, tribunes, reclameborden, spandoekframes, verkeersborden, bouwborden, billboards, pannakooien etc.

Hallen-en containerbouw
De hoge kwaliteit van onze Krinner schroeffundamenten maken het mogelijk om ook grotere constructies binnen een beperkt tijdsaspect te bouwen. Groot voordeel is bovendien dat bij tijdelijke oplossingen de schroeffunderingen weer eenvoudig verwijderd kunnen worden.

Voorbeelden: Kassenbouw, noodwoningen, kantoorunits, bouwketen, evenementenruimtes, noodgebouwen, bouwcontainers, tijdelijke productie-of opslaghallen, noodlokalen etc.

Wanneer kiezen voor schroeffundering
Schroeffunderingen zijn vrijwel in elke draagkrachtige bodem toepasbaar. De waarden in de belastingtabel zijn door Krinner zelf proefondervindelijk vastgesteld en een halfvaste draagkrachtige bodemstructuur. Deze tabel dient als leidraad, maar bij twijfel kan middels een trekproef worden bepaald welk type schroeffundament geschikt is voor uw specifieke toepassing en locatie. Met de gegevens van de trekproef kan een vrij nauwkeurige voordimensionering worden bepaald t.a.v. het type en het benodigde aantal schroeffundamenten. Een constructeur kan vervolgens deze voordimensionering doorrekenen om de statistische berekening vast te stellen.

Bepalend bij de keuze van de schroeffunderingen zijn:

  • De bodemstructuur (eventueel aanwezige sonderingsgegevens kunnen hierbij helpen)
  • Het te plaatsen object (eventueel aanwezige tekeningen kunnen hierbij helpen).
  • Belastinggegevens, de statische puntbelasting per afsteunpunt (eventueel aanwezige rekenwaardes kunnen hierbij helpen).

Bestrate oppervlakten vormen geen enkel probleem. SD Groen boort gaten in de verharding, of er wordt een klein deel verwijderd en na montage weer keurig teruggeplaatst.