ONDERHOUD EN VEILIGHEID

Kunstgras onderhoud
Een van de grote voordelen van kunstgras is de onderhoudsvriendelijkheid. Natuurlijk gras kost veel tijd en vaak geld aan onderhoud. Royal Grass kunstgras heeft slechts een minimum aan inspanningen nodig. Maar om ook uw kunstgras gazon in een goede conditie te behouden moet er wel wat onderhoud uitgevoerd worden.

Wij adviseren om ons onderhoudsteam 1 keer per jaar (voor consumenten) of 2 keer per jaar (voor scholen / gemeenten /enz.) in te schakelen voor groot onderhoud. SDgroen beschikt over de juiste onderhoudsmachines om uw kunstgras weer in topconditie te brengen.

Schoonhouden
Wanneer er bladeren op uw kunstgras gazon waaien, dan raadt Royal Grass aan deze te verwijderen. Hierdoor voorkomt u dat er zaadjes gaan ontkiemen op uw grasmat. Gebruik voor het aanvegen een harde bezem. Hierdoor zorgt u tevens dat het gras weer mooi rechtop gaat staan. Want regelmatig gebruik heeft als gevolg dat het gras plat gaat liggen. Daarom raden wij aan uw gazon een paar keer per jaar op te borstelen.

Mocht het toch voorkomen dat er onkruid begint te woekeren, dan dient u dit met de hand of met een hark te verwijderen. Wanneer er onverhoopt sprake is van hardnekkige onkruidgroei, maak dan gebruik van biologisch onkruidverdelgingsmiddel.

Huisdieren
Royal Grass kunstgras is zacht, schoon en gegarandeerd veilig. Hierdoor is het uitermate geschikt voor huisdieren. Ontlasting van huisdieren op het kunstgras kunt u voor uw eigen hygiëne het best direct opruimen. De plek van het ongelukje kunt u vervolgens naspoelen met lauwwarm water.

Tips voor kunstgras onderhoud
Kunstgras onderhoud is belangrijk om uw gazon zo lang mogelijk mooi te houden. Daarom heeft Royal Grass de belangrijkste zaken met betrekking tot kunstgras onderhoud op een rijtje gezet.

  • Verwijder bladeren en takken
  • Verwijder onkruid
  • Mos en algen verwijderen
  • Opruimen en schoonmaken uitwerpselen en urine
  • Zuren, verf en lijm op het kunstgras vermijden
  • Kunstgras zo nu en dan borstelen

Veiligheid kunstgras
Veiligheid kunstgras is voor Royal Grass minstens zo belangrijk als de kwaliteit en natuurgetrouwheid van de producten. Daarom worden alle Royal Grass kunstgrassoorten regelmatig zorgvuldig getest. Uit al deze tests is gebleken dat Royal Grass kunstgras volledig veilig is.

Door berichten in de media ligt de veiligheid kunstgras -terecht – onder een vergrootglas. Wetenschappers stelden in het najaar van 2016 vast dat sporten op kunstgras gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Volgens de onderzoekers is niet het kunstgras zelf maar het rubbergranulaat, dat bij veel kunstgrassportvelden wordt gebruikt als opvulling tussen de grasvezels, schadelijk. De rubber korrels worden verkregen uit gebruikte autobanden en zouden een te hoge hoeveelheden zink, lood en andere schadelijke stoffen bevatten.

Veiligheid kunstgras van Royal Grass®?
Royal Grass maakt nooit gebruik van rubbergranulaat als invulmateriaal. Het kunstgras wordt enkel ingestrooid met natuurlijk zand, indien nodig.

Sinds Royal Grass haar kunstgras in 2003 op de markt bracht, heeft het veiligheid hoog in het vaandel staan. Op verzoek van Royal Grass heeft TNO al in 2004 haar verschillende kunstgrassen geïnspecteerd. Alle producten zijn getest volgens de EN71-3 norm. Dit is de Europese norm die ook wordt gebruikt voor speelgoed en wordt beschouwd als een van de strengste normen op het gebied van veiligheid. Alle Royal Grass kunstgrassen hebben deze testen glansrijk doorstaan.

Gegarandeerd veilig
Naar aanleiding van de discussie over veiligheid kunstgras heeft Royal Grass al haar producten in 2016 opnieuw laten onderzoeken. In de tests werd bevestigd wat men eigenlijk al wist: Royal Grass kunstgras voldoet aan de strengste Europese normen en is honderd procent veilig.